Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с предна дясна врата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с предна дясна врата

Здравейте колеги , вчера ми блокира механизма напредна дясна врата в затворено положение обикалях я цял ден като голям камък с мисли как да я отворя , но главата ми не роди нищо
    Моля ви кажете ми как да отворя вратата безаварийно
    Last edited by Martini_Racing; d.m.y г., 14:20.
    sigpic...изчуквам коли и собственичките им...166 2.5 V6 24V SportTronic
    155 2.0 16V ....евридейката
    ex. 156 2.0 16V ....починала в приключения
    ex. 155 1.8 8V

Предполагам, че е останала заключена (бутона в долно положение).
    Ако е така, пробвай да го развиеш малко. Той е на резба. Така ще се покаже малко и ще можеш да го хванеш с клещи и да го издърпаш нагоре.
    С ключа в ключалката като пробваш какво става?

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

върти се само на дясно на ляво не мога да го завъртя
      Last edited by Martini_Racing; d.m.y г., 17:59.
      ex. 155 1.8 8V

Comment

Пробвай това с копчето. Поразвий го малко, хвани го с клещи и дърпай нагоре.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Любчо опитах да го издърпам,но не мърда.Ами сега
          ex. 155 1.8 8V

Comment

Сега развиваш болтовете на дръжката,на ръкохватката.Остават само винтчетата долу при плафона и на въздуховода.Сваляш стъклото до долу,хващаш здраво кората и внимателно повдигаш нагоре,до като се откопчае и освободи от релсАта до стъклото.Ще остане леко заклещена от таблото.ще я дръпнеш на вътре от единия край,разрежи изолацията и ше има достъп
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Речено сторено, но машинката не мърда
              ex. 155 1.8 8V

Comment

Стигна ли до механизма?Тоест успя ли да разкачиш кората
                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Това е най сигурния начин да я оправиш, разкачиш ли кората няма как да не отвориш.

Comment

Много мръсна ситуация се се заформила.

Тук виждам 2 варианта:

1 - през полу-свалената тапицерия да се достигне до бравата и движейки лостчетата и да се опита да се разблокира. Ако разблокирането е невъзможно, да се троши бравата с помощта на отвертки и секачи (да се отстрани капака). Така като се стигне до карантията и няма да е проблем да се освободи механизма и да се отвори вратата.

2 - Да се свали тапицерията на средната колонка и да се търси пролука през която да се стигне до конзолата за резето. Сечене на двата болта и вратата се отваря.

По-добър ми се струва вариант 1

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

След множество рани , потрошени нерви и сърдечни поздрави към много майки усилията ми бяха увенчани с успех . Развих всички болтове останаха ми само двата в долният край на кората след което махнах водача да стъклото държащ се на два болта . След два часа мъки с права отверка успях да отворя вратата .
                      Огромни благодарности към всички за съветите
                      ex. 155 1.8 8V

Comment

Working...
                      X